Jeugdtraining


Voor verschillende leeftijden, van 6 tot 15 jaar

Bewegen is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar essentieel voor de ontwikkeling. Ze leren op die leeftijd het beste de hand-oog coördinatie, hoe om te gaan met een bal (of dat nu vangen is of overspelen), hoe je efficiënt kunt springen enzovoorts. De reden dat dit zo belangrijk is, is als volgt:

Zodra een kind (van stel, 8 jaar) aanleert hoe je een bal moet vangen, dan weet hij of zij tientallen jaren later nog steeds hoe dat moet. Leert een kind dat tussen de leeftijd van om en nabij 6 en 12 jaar níet aan, dan gaan ze daar na die leeftijd veel moeilijker mee om. Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen kwaliteiten en we vragen kinderen zeker niet om overal goed in te zijn, maar wil je je kind zoveel mogelijk op gebied van training meegeven? Dan zit je bij ons goed.

Om de week sporten


Controle en opbouw

Omdat we hier net mee beginnen, zullen de Bandits en de Rebels elkaar om de week afwisselen. Dit betekent dat er bijvoorbeeld op zondag 1 januari een training voor de Bandits is en een week later op zondag 7 januari voor de Rebels. De week daarop weer voor de Bandits enzovoorts. We gaan deze trainingen eerst analyseren. We gaan zien wat er beter kan, wat moet er veranderen, of er meer materiaal moet komen etc. Mocht het zo zijn dat het erg goed loopt en er is ruimte voor meer, dan zullen we zowel de Bandits als de Rebels trainingen elke zondag gaan plaatsvinden.

Elke groep telt niet meer dan 15 deelnemers.

Het tarief voor deze les kun je op onze tarieven pagina vinden bij Bootcamp Abonnementen.

Toewijding


Samen sporten is leuker!

Alleen toegankelijk wanneer de ouder(s)/verzorger(s) lid is/zijn van Rivals. De reden dat we ‘eisen’ om ouders een lidmaatschap bij Rivals te hebben is omdat we willen voorkomen dat het een drop-je-kind systeem wordt. We vragen van de ouders een stukje toewijding én kan het, naast dat het leuk is om samen te sporten, heel motiverend werken om samen te gaan. De ouders krijgen verderop training op hun niveau en aan de andere kant van het veld de kids/jeugd van Eline op hun niveau. Het heeft dus ook onze voorkeur dat je tegelijkertijd met je kind(eren) gaat sporten. Hoe zich dit allemaal gaat ontwikkelen komen we in de toekomst wel achter. Het moet in elk geval niet zo zijn dat Eline een half uur met je kind(eren) in de regen op je staat te wachten.

The Rivals Bandits


Geschikt voor leeftijdsgroep 6 - 11 jaar

Hoe ziet een training er voor de (kleine) bandieten nou ongeveer uit? Heel simpel: spelen!

Eline, de trainster die zowel de Bandits als de Rebels les gaat geven, zorgt voor een training op niveau. Voor de bandieten is spelenderwijs oefeningen (zoals een bal vangen) leren een hele simpele vorm van zowel plezier, vermaak en sporten. Natuurlijk zijn er ook kinderen die juist heel competitief zijn, terwijl anderen relaxt en recreatief willen sporten. Eline zorgt er voor dat elke training een beetje van beide werelden aanspreekt. Soms spelen ze tikkertje, dan is het tijd voor een estafette of hebben de kids even tijd om te doen waar ze gewoon zin in hebben. Niks moet, alles mag is ons motto (geldt voor heel Rivals).

De achterliggende gedachte is dat ze op jonge leeftijd spelenderwijs leuke trainingen leren en naarmate ze ouder worden de training ook steeds meer op een echte bootcamp training begint te lijken. Het krijgt al meer de vorm van bootcamp bij de Rebels.

The Rivals Rebels


Geschikt voor leeftijdsgroep 10 - 15 jaar

Hier mogen we ze misschien al geeneens meer kinderen noemen, dus we vervangen die term maar voor jeugd. De rebellen (pubers, mag ik dat zeggen?) krijgen een training wat al iets meer op bootcamp begint te lijken. Het is een lastige leeftijd om de jeugd te motiveren om te (blijven) sporten. Er wordt op allerlei gebieden geëxperimenteerd. Zij het met alcohol, feestjes… jullie weten de rest.

Toch gaan we proberen bij Rivals om hier leuke en interessante lessen van te maken. Ook hier wordt er recreatief en competitief getraind. De term spelenderwijs is voor deze groep waarschijnlijk ook niet stoer genoeg meer, dus we gebruiken gewoon trainen in plaats van spelen. Hoewel er nog genoeg spellen gedaan worden, begint dit ook al meer op bootcamp te lijken. Ze leren de squat aan, plank, opdrukken, dippen, hardlopen en ga zo maar door. Tevens gaan we hier wat meer werken aan de discipline maar verwacht nou niet dat ze ineens de was, afwas en het stofzuigen voor je gaan doen.