Bootcamp


Hieronder vind je alle typen trainingen en welke trainers er bootcamp geven, op welke tijden er trainingen zijn en op welke locaties we sporten.

Introductie Bootcamp

Ben je nieuw op het gebied van buitensport en bootcamp? Dan is deze les perfect voor jou. Een les waarin je rustig aan de techniek van de oefeningen werkt en deze onder de knie krijgt. Eens in de zoveel maanden starten we weer met een introductie bootcamp die ongeveer een maand duurt. Elke sessie duurt drie kwartier en kun je tweemaal per week volgen. Langzaamaan bouwen we die drie kwartier uit naar een uur zodat je wordt klaargestoomd om bij de reguliere Adventurous Bootcamp in te stromen.

Adventurous Bootcamp

Nadat je de introductiecursus hebt gevolgd, ben je klaargestoomd voor je volgende avontuur. Bij de cursus heb je puur de basis aangeleerd, bij Adventurous Bootcamp krijg je allerlei nieuwe oefeningen. Hierin ligt de intensiteit iets hoger en maak je circuitvormen van de oefeningen die je leert/hebt geleerd, individueel, in duo's of in een groep.

De persoonlijke aandacht van de trainer is tijdens deze les, zoals bij elk niveau, continu aanwezig. Techniek en veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en we willen er dan ook voor zorgen dat iedereen een sterker lichaam krijgt en zonder blessures naar huis gaat.

Tough Bootcamp

De overstap van Adventure Bootcamp naar Tough Bootcamp krijg je op advies van de trainers. Dit is (nog) niet voor iedereen weggelegd. Is je lichaam er klaar voor? Hoe zit het met je belastbaarheid? Is jouw techniek juist genoeg? Is je algehele conditie klaar voor een extra uitdaging? Je mag natuurlijk zelf ook vragen of wij denken dat je er klaar voor bent.

Bij Tough Bootcamp zal je ook 'plyometrische' bewegingen maken, ofwel explosieve bewegingen. Hierbij moet je denken aan veel springen, sprintjes en meer volume dan bij een Adventurous Bootcamp. Deze les bevat ook meer blessuregevoelige oefeningen. Dit is waarom wij als trainers hameren op een juiste techniek en veiligheid zodat je geen blessures oploopt. Ga er vanuit dat je na de introductiecursus van een maand wel drie tot zes maanden bezig bent om te trainen voor het volgende niveau: Tough Bootcamp. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw sportverleden, inzet en leefstijl.

Raw Bootcamp

Zodra de Tough Bootcamp te makkelijk voor je is geworden, is het tijd om je lichaam kennis te laten maken met de ultieme workouts. Hierbij ga je trainen met extra gewicht en werk je met een breed scala aan verschillende oefeningen. De Raw Bootcamp is alleen beschikbaar voor Rivals die het Raw Performance Circuit hebben gehaald. Wij doen dit omdat deze groep tijdens de les op een gelijkwaardig niveau moet kunnen trainen. Denk hierbij aan lange afstanden hardlopen gecombineerd met veel krachtoefeningen en weinig rust. De Raw Bootcamp werkt ook veel met materialen zoals battleropes, kettlebells, slam balls, resistance bands en meer.

Bootcamp Tarieven

Bij Rivals willen we ervoor zorgen dat iedereen kan sporten, ook wanneer je wat minder geld te besteden hebt. We geven de trainingen met passie en liefde voor sport en hopen dit naar jou over te kunnen brengen. We werken alleen met abonnementen als stok achter de deur, zie hieronder de tarieven:

1x per week bootcampen: €22,50 per maand
2x per week bootcampen: €30,- per maand
onbeperkt bootcampen: €37,50 per maand

Voordat je bij ons kunt bootcampen, dien je de introductiecursus te hebben voltooid. Dit is een redelijk strenge eis omdat wij ervoor willen zorgen dat je technisch juist en veilig traint.

Sunday Funday Bootcamp

Rivals probeert altijd zo goed mogelijk mee te denken met zijn en haar leden. In februari zijn we dan ook begonnen met het aanbieden van een nieuw concept bootcamp. Elke eerste zondag van de maand organiseren we een bootcamp waarbij iedereen met materiaal kan trainen. Normaal gesproken is zwaar materiaalwerk exclusief bedoeld voor de Raw Bootcamp, maar speciaal op deze zondag maken we het voor iedereen die mee wil doen mogelijk om met battleropes, autobanden, medicine balls, slam balls, resistance bands, kettlebells, wall-balls enzovoorts, te sporten.

We staan met minstens drie trainers op veertig deelnemers, zodat wij ook met zoveel Rivals genoeg kunnen coachen, corrigeren en motiveren waar nodig. Tevens adviseren wij of je mee kunt doen of beter nog van niet. Voor sommige oefeningen dien je echt wel belastbaar te zijn, want we pleiten ervoor dat iedereen weer zonder blessures naar huis toe gaat.

Rooster


We bieden bootcamp op meerdere niveaus aan, dit omdat we er graag voor zorgen dat iedereen kan sporten. Bootcamp heeft een imago gekregen waarvan men denkt dat het veel te zwaar is, Rivals bewijst het tegenovergestelde. Of je nu tien jaar niet hebt gesport, herstellende bent van een blessure of af en toe sport, er is voor iedereen een mogelijkheid om na de sessie voldaan naar huis te gaan.

09:30 - 10:30 uur, Asserbos – Fullbody Bootcamp / Dennis
19:00 – 20:30 uur, Van der Valk, Baggelhuizerplas – Running / Alette
19:00 - 20:00 uur, Anne Frank park – Adventurous Bootcamp / Dennis
18:00 - 19:00 uur, Baggelhuizerplas – Introductiecursus / Dennis
19:00 – 20:00 uur, Baggelhuizerplas – Adventurous Bootcamp / Rowan
19:00 – 20:00 uur, Baggelhuizerplas – Raw Bootcamp / Dennis
20:00 – 21:00 uur, Baggelhuizerplas – Tough Bootcamp / Rowan
09:00 - 10:00 uur, Asserbos Adventurous Bootcamp / Dennis
19:00 - 20:00 uur, Ode aan de vrouw Yin Yoga / Janneke
19:00 - 20:00 uur, Asserbos Tough Bootcamp / Anouk
19:00 – 20:00 uur, Asserbos – Adventurous Bootcamp / Rowan
20:00 – 21:00 uur, Asserbos – Adventurous Bootcamp / Anouk
20:00 – 21:00 uur, Asserbos – Tough Bootcamp / Rowan
19:00 – 20:00 uur, Kloosterveen – Adventurous Bootcamp / Anouk
19:00 – 20:00 uur, Kloosterveen – Adventurous Bootcamp / Dennis
20:00 – 21:00 uur, Kloosterveen – Tough Bootcamp / Anouk
09:30 – 10:30 uur, Anne Frank park – Fullbody Bootcamp / Serge
09:00 – 10:00 uur, Kloosterveen – Tough Bootcamp / Rowan/Anouk
09:00 – 10:00 uur, Kloosterveen – Adventurous Bootcamp / Anouk/Rowan
10:00 - 11:00 uur, Kloosterveen – Adventurous Bootcamp
10:00 - 11:00 uur, Kloosterveen – Tough Bootcamp
10:00 – 11:00 uur, Kloosterveen – Raw Bootcamp

Verzamel Locaties


Onderstaande Google Maps locaties geven exact aan waar we met elkaar verzamelen.

Asserbos

Rode Heklaan

Anne Frank park

Weidebeemd, Volmachtendreef, Vlinderkleuven, Egelslag

Dr. Nassau College, Penta

A.H.G. Fokkerstraat

Van der Valk, parkeerplaats

Zoom

Baggelhuizerplas

Baggelhuizen

Kloosterveen

Asserwijk

Vincent van Gogh, Lariks

Selma Lagerlöflaan 1

De Bonte Wever, parkeerplaats

Kortbossen, Stadsbroek