"Buiten adem en nat van het zweet was mijn lot."

Een succesverhaal door Gerrie Spin.


“Voordat ik bij Rivals zat, sportte ik op dat moment eigenlijk niet. Mijn dagelijkse werk was mijn beweging. Daarvoor zat ik bij een soortgelijke groep, wat qua niveau veel lager was, maar ook minder gedreven mensen. Maar ik wilde meer dan de dagelijkse beweging, ben zelfstandig ondernemer, ben wel in beweging, maar ik wil mezelf fitter houden en doe er alles aan om dat zo te houden. Wel veel aan spinning en fietsen gedaan, maar steeds periodes van stoppen, schiet niet echt op.

Op Facebook zag ik iets langskomen van bootcamp en heb mijn belangstelling maar eens kenbaar gemaakt middels een vinkje en niet meer aan gedacht eigenlijk. Totdat Dennis mij benaderde middels Messenger en mij uitnodigde voor een introductieles, hmmm, tja, en nu? Maar ik heb A gezegd, wat is er voor nodig om ook B te zeggen, voor mij: een sprong in het diepe. Ben niet op voorhand een socializer, klungel met een vloetblessure, maar ik werd door Dennis overtuigd dat het allemaal rustig aan ging in eerste instantie. DUS GAAN…

Afgesproken dat ik op een zondag in het Asserbos zou deelnemen en dat viel me wel mee eigenlijk, kende al wat basis dingetjes, dus het leek me wel wat. De volgende les was in de Low Intensity en dat was al wat meer hartslag verhogend, conditie was wel aan wat onderhoud toe, merkte ik. Eerst maar eens 1x in de week naar bootcamp. Merkte wel dat anderen vaker gingen en wist al snel dat er meer voor nodig was om een beetje mee te kunnen komen. Buiten adem en nat van het zweet was mijn lot. Ik kom wel weer, maar schuif die bult (Asserbos) maar vlak.

Door de zeer motiverende lessen van Dennis merkte ik dat ik meer aankon dan ik ooit gedacht had. Dennis noemt me af en toe een ouwe baas, tja, ik tel 55 jaar, maar kom op dan!! Ik ga niet achteraan lopen. Eeuwige competitiedrang en ADHD zijn waarschijnlijk mijn drijfveer, zeg het maar. Het hardlopen is nog een beetje een valkuil, maar loop al veel beter dan in April, wellicht biedt de Running Bootcamp hier een uitkomst. Keer geprobeerd, ook leuk. Een beetje “wat kan ik verwachten” de Caveman Challenge gedaan, hoe gaaf is dit, prachtig!

Heb nu mijn abonnement aangepast naar onbeperkt sporten en de laatste keer 4x gesport… heerlijk. Het is inmiddels verslavend, mede door de mede-Rivals die ik nu ken en graag wat ouwehoer.

In 2009 heb ik een nierziekte gehad waardoor ik mijn eiwitten verloor middels mijn urine. Door de medicatie en 16 kg. overtollig vocht in mijn lijf woog ik 100 kg. Naar bed gaan was te veel moeite, haal mijn bed maar op, zooo moe. Het is niet genezen, het is rustig, daar doe ik het mee, het heeft ook geen zin daar anders mee om te gaan.

Rivals heeft nu zoveel uit mij gehaald wat ik onmogelijk hield voor mezelf en ik voel dat er nog wat meer zit. Ik eet mijn voeding grotendeels volgens een schema van Dennis wat me goed bevalt en me bewust maakt van wat ik eet, en ik val er ook mooi van af.

Al met al, heb ik eigenlijk iets gemist, door niet van af het begin een Rival te zijn, maar nu gelukkig wel.” – Gerrie Spin.

Gerrie bij één van zijn eerste bootcamp trainingen