"De naam is Baas. Martin Baas."

Het succesverhaal van Martin Baas.


Hallo! Ik ben Martin Baas en ik ben 40 jaar. Ik woon samen met mijn vrouw Yvette sinds oktober 2015 in Assen. Ik werk als projectleider in de telecom en ICT.

Vroeger in mijn schooltijd was sporten mijn levensmotto. Ik schaatste en Assen was in die tijd al een plaats waar ik vooral in de winter soms wel vijf avonden in de week was te vinden. Op de momenten dat er geen ijs lag was het fietsen, hardlopen en skeeleren wat de klok sloeg. Voor een uitdaging hier en daar was ik altijd te porren. Zo heb ik in die tijd verschillende triatlons gedaan en op de fiets Luik-Bastenaken-Luik gefietst. Maar dan komt het werkende leven.  Sporten werd bijzaak en op een gegeven moment zelfs helemaal stop gezet. Ik voetbalde nog wel bij een vriendengroepje maar ook dat stopte na verloop van tijd vanwege verhuisplannen.

Op een gegeven moment nog wel een poging gedaan om RPM (spinning) te gaan doen. Hiernaast ging ik nog wel eens mountainbiken met de buurman van destijds. Voldoening kreeg ik hier niet echt uit en met de verhuizing richting Assen stopte ook dit weer.

Tja, en wat nu? Niets doen was niet echt een optie. Een buurvrouw gaf aan op Facebook dat ze interesse had in een evenement van Rivals. Een introductieles. Yvette was hierin gelijk geïnteresseerd en ging samen onze buren hier naar toe. Ze was gelijk enthousiast. “Dit is ook echt iets voor jou”, zei ze. Dus de volgende introductieles heb ik mij gelijk ingeschreven en daar begon mijn avontuur bij Rivals.

De eerste les was gelijk geweldig. Alle basisoefeningen onder de knie krijgen was nog best een uitdaging. Dat hardlopen tegen die bult op ging prima. Maar dat opdrukken was een HEL! Mijn bovenlichaam had ik in het verleden natuurlijk nooit goed getraind en dat merkte ik nu. Wel was ik gelijk bevangen met Rivals-virus. De afwisseling van oefeningen vond ik erg prettig. Tevens krijg je, doordat je veel oefeningen in telkens weer andere tweetallen moet doen, meteen een band met je mede-Rivals.

Nadat de introductielessen voorbij waren gingen we als vanzelfsprekend over naar de Low Intensity lessen. Vanaf die tijd train ik twee keer per week en sla ik (tenzij het niet anders kan) geen training over.

Ik merkte al snel dat mijn algehele conditie beter en beter werd. Ook het trainen van het bovenlichaam ging mij steeds makkelijker af. Door de goede begeleiding van de trainers en de oefeningen proberen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, merk ik dat ik steeds sterker en sterker wordt. De gezelligheid met andere Rivals is leuk om te ervaren en elkaar hier en daar een beetje opjutten is natuurlijk geweldig. Elke training is weer anders en ook elke trainer heeft zijn eigen manier van bootcamp geven wat je steeds weer een extra uitdaging geeft.

Op een gegeven moment merkte ik dat ik wel een tandje extra kon. Dus maar eens een keer ingeschreven bij de Medium Intensity.  De intensiteit van de oefeningen ging wat omhoog en ook de uitdagingen in de oefeningen. Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen.  De ingelaste vakanties van Dennis waren geen reden om zelf vakantie te houden. Doortrainen in de vorm van een alternatieve bootcamp. Af en toe zelf eens hardlopen zorgt voor een steeds beter uithoudingsvermogen.

Toen Dennis de HIST (High Intensity Skill Test, een proeve om toegelaten te mogen worden bij de High Intensity) introduceerde was dat gelijk een doel welke ik wilde halen. Drie december 2016 was de dag dat dit dan moest gebeuren. En ja hoor, ook nog eens gehaald. Dus sindsdien werd ook het trainen bij de High Intensity een mogelijkheid, al wordt je hier door zowel Rowan als Dennis flink afgebeuld.

Ook het klimmen in Grolloo, de Caveman Challenge in Exloo en niet te vergeten de Nacht van Groningen met de “Bende van Ellende” waren stuk voor stuk uitdagingen waar ik met 200% van genoten heb. Ik kan met recht zeggen dat ik dankzij Rivals mijn passie voor het sporten weer terug heb gekregen. Ik kijk na elke bootcamp al weer uit naar de volgende. Tevens staan er al diverse runs en obstacle runs op het programma.

We gaan in onze tuin zelfs een bootcamp hoekje inrichten. Thuis de oefeningen perfectioneren behoort straks tot de mogelijkheden.

Voor dit alles ben ik natuurlijk Yvette maar ook Dennis, Rowan, Serge, Alette, De Bende van Ellende en alle maatjes die ik heb opgedaan bij Rivals ontzettend dankbaar!

Martin (vooraan links) een plank variatie met buddy Robert.
Martin (links) ondersteboven om de handstand te oefenen met behulp van Remon.
Martin (in het midden) in de squat met Robert die dips uitvoert op Martin zijn benen.