Become a Rival


Wil jij ook een Rival worden? Lees onderstaande informatie goed door, zodat ook jij binnenkort met plezier bij ons komt sporten.

Bootcamp Introductiecursus


Rivals heeft een sterk beleid, waarin we ervoor waken dat je niet 'zomaar' even instroomt. Dat is niet om je te plagen, maar om de veiligheid te waarborgen. Veiligheid? Wat bedoel je? Omdat we in de vrije ruimte bewegen en trainen zijn er veel factoren die voor een blessure kunnen zorgen. Continu verschillende soorten ondergrond (gras, zand, modder, water, asfalt, soorten bestrating etc.), attributen (bankjes, relingen, heuvels) maar ook de manier waarop jij beweegt.


Daarvoor hebben we de introductiecursus opgezet. Een reeks lessen waarin jij tweemaal per week de fundering van bootcamp aanleert. De cursus duurt anderhalve maand. We hebben gekozen voor twee keer per week omdat je dan meer progressie maakt. Je lichaam went sneller aan de oefeningen en je zult ook merken dat je vooruit gaat. In het begin heb je wellicht moeite met hardlopen, je hartslag onder controle houden en wat spierpijn van de krachtoefeningen. Nog voordat de introductiecursus voorbij is zul je zien dat je gewend raakt aan de verschillende workouts.


Belangrijke informatie vooraf

Kennismaking
De eerste introductiecursus zal starten op zondag 16 september. We beginnen om 10:00 uur.

Proefles
Omdat het wellicht jouw eerste bootcamp is gaan we heel langzaam door alle oefeningen heen, maar voordat we direct met oefeningen beginnen gaan we je eerst wat meer vertellen over Rivals. Wat is onze werkwijze, denkwijze, wat er zo leuk is aan Rivals én waarom iedereen kan bootcampen! Tevens is deze les ook je proefles, geheel gratis dus. Nieuwsgierig? Kom gewoon eens meedoen!

Wat moet je meenemen en wat moet je aan?
Neem een flesje water en een handdoek mee. Dit geldt voor elke introductietraining! Kleed je ten eerste altijd op de weersomstandigheden. Voorbeelden kleding: een joggingbroek/tight/korte broek, een t-shirt, eventueel een vest en sport/hardloopschoenen. Tip: ga niet direct allerlei dure sportkledij aanschaffen. Wie weet is bootcamp helemaal niets voor jou en dan zit je met die kleding, dat zou zonde zijn.

Je kunt bij de training altijd om informatie vragen over juiste kleding en schoeisel wanneer je er wel door mee wilt gaan. Vooral schoeisel is erg belangrijk.

Kosten
Voor de hele introcursus betaal je eenmalig €50,-. Hiervoor krijg je dus 10 lessen, uitgebreide informatie en professionele begeleiding om jou fitter en beter te maken in de heerlijke buitenlucht.

Locatie
De introductiecursus vindt plaats bij de Baggelhuizerplas. We verzamelen altijd bij de groene fietsenrekken nabij het Strandpaviljoen. Helemaal doorrijden naar achteren als je met de auto komt.

Planning
Zoals we aangaven zijn het een reeks van lessen waarin je voor het eerst heel flexibel kunt komen bootcampen. Er zijn in september namelijk maar liefst vijf momenten waarop je in kunt stromen. Wij adviseren iedereen om twee keer per week te komen sporten. Je kiest dus per week twee van de vijf momenten uit.

Zondag 16 september starten we dus om 10:00 uur, dit is ook je proefles. Als je die dag niet kunt kies je één van de volgende momenten als proefles. De agenda gaat er daarna als volgt uitzien. 

Sportweek 1:

Maandag 17 september - 10:00 uur
Dinsdag 18 september - 20:00 uur
Woensdag 19 september - 10:00 uur
Woensdag 19 september - 20:00 uur
Zondag 23 september - 10:00 uur

Sportweek 2:

Maandagochtend 24 september - 10:00 uur
Dinsdagavond 25 september - 20:00 uur
Woensdagochtend 26 september - 10:00 uur
Woensdagavond 26 september - 20:00 uur
Zondagochtend 30 september - 10:00 uur

--
Let op: Bovenstaande schema loopt door t/m zondag 21 oktober, dan is de laatste introductieles. Ons advies is om te komen sporten met minstens één rustdag ertussen. Voorbeeld: maandag en woensdag of dinsdag en zondag. Gelieve aanmelden bij de kennismaking via Facebook.