Become a Rival


Wil jij ook een Rival worden? Lees onderstaande informatie goed door, zodat ook jij binnenkort met plezier bij ons komt sporten.

Running Introductiecursus (tot 2 km.)


Rivals heeft een sterk beleid, waarin we ervoor waken dat je niet 'zomaar' even instroomt. Dat is niet om je te plagen, maar om de veiligheid te waarborgen. Veiligheid? Wat bedoel je? Omdat we in de vrije ruimte bewegen en trainen zijn er veel factoren die voor een blessure kunnen zorgen. Continu verschillende soorten ondergrond (gras, zand, modder, water, asfalt, soorten bestrating etc.), maar ook de manier waarop jij beweegt.


Daarvoor hebben we de introductiecursus opgezet. Een reeks lessen waarin jij eenmaal per week de basis van hardlopen aanleert. De cursus duurt twaalf weken. In dit geval hebben we gekozen voor eenmaal per week omdat hardlopen veel blessuregevoeliger is/kan zijn dan bootcamp waardoor rust een belangrijk element is (vooral voor je gewrichten en schenen). In het begin zal het hardlopen heftig zijn als je hiermee begint. Je hartslag stijgt snel, zakt langzaam en je begint al vlot te zweten. Geen zorgen, over een paar weken zul je merken dat het steeds beter en gemakkelijker gaat. Naast alleen het hardlopen zul je veel persoonlijke aandacht en tips krijgen op techniek en houding. Tevens is een sterke core erg belangrijk bij het aannemen van 'de' hardloophouding. Ook hierin zul je genoeg oefeningen tijdens de cursus krijgen om sterker te worden. Ben je onlangs herstel van een blessure? Dan is dit ook een perfecte les voor jou om weer mee te komen doen en het hardlopen op te bouwen.


Belangrijke informatie vooraf

Kennismaking
De eerste Running Introductiecursus zal starten op maandag 17 september.
We beginnen om 20:00 uur.

Proefles
Omdat het wellicht de eerste keer is dat je gaat hardlopen gaan we heel langzaam door de training heen, maar voordat we direct met een training beginnen gaan we je eerst wat meer vertellen over Rivals. Wat is onze werkwijze, denkwijze, wat er zo leuk is aan Rivals én waarom iedereen kan bootcampen! Tevens is deze les ook je proefles, geheel gratis dus.

Nieuwsgierig? Kom gewoon eens meedoen!

Wat moet je meenemen en wat moet je aan?
Neem een flesje water. Dit geldt voor elke (introductie)training! Kleed je ten eerste altijd op de weersomstandigheden. Voorbeelden kleding: een joggingbroek/tight/korte broek, een t-shirt, eventueel een vest en sport/hardloopschoenen.

Tip: ga niet direct allerlei dure sportkledij aanschaffen. Wie weet is Running helemaal niets voor jou en dan zit je met die kleding, dat zou zonde zijn.

Je kunt bij de training altijd om informatie vragen over juiste kleding en schoeisel wanneer je er wel door mee wilt gaan. Vooral schoeisel is erg belangrijk, maar daarover tijdens de cursus meer.

Kosten
Voor de hele introcursus betaal je eenmalig €75,-. Hiervoor krijg je dus 12 lessen, uitgebreide informatie, huiswerk (schema) en professionele begeleiding om jou fitter en beter te maken in de heerlijke buitenlucht.

Locatie
De introductiecursus vindt plaats op maandagavond plaats op Messchenveld (Assen-Noord). Er kan geparkeerd worden aan Zwedenlaan 20, Assen. Op zaterdagochtend is er training bij Balloërveld, je kunt parkeren bij de schaapskooi: Crabbeweg 2, Balloo.

Planning
Zoals we aangaven zijn het een reeks van twaalf lessen die elke maandag weer plaatsvindt, vanaf 17 september. Op maandag 10 december is de laatste les (omdat je eerste les een proefles is).

--
Let op:  Gelieve aanmelden voor deze cursus via Facebook.