Mountainbiken


Gert Dekker verzorgt de mountainbike trainingen bij en voor Rivals. Om de week op zaterdagochtend vlamt hij met een groep over het Balloërveld. Het is niet zomaar even fietsen, Gert legt je ook uit hoe je beter gebruik kunt maken van je bike en hoe je dus je techniek kunt verbeteren.

Opnieuw leren fietsen
Mountainbiken doe je niet zomaar, nou ja, dat kan wel, maar als je écht technisch wilt leren fietsen ben je aan het juiste adres om van Gert te leren. Ben je nieuw? Geen probleem. We trekken twee uur uit voor de training waarin je veel persoonlijke aandacht krijgt. We fietsen immers in groepen van twaalf, niet te groot dus. Er zullen kleine parcours of opdrachten uitgezet worden waarop je persoonlijk advies krijgt wat je wel, of juist niet, moet doen. “Fietsen vanuit de heupen”, zegt Gert bijvoorbeeld. Net als elke sport vinden we het belangrijk dat je er lol en plezier in hebt. De techniek leer je wel spelenderwijs, middels fun dus.

Bij deze training ben je verplicht met juist materiaal aan te komen. Tevens ben je verplicht een goede helm en fietshandschoenen te dragen. Voordat de training start zal Gert je materiaal kort controleren. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om het e.e.a. eerst in orde te maken voordat je mee kunt doen. Veiligheid boven alles!

Aan het begin van de training geeft Gert een korte uitleg wat de groep die ochtend gaat doen. Dat kan zijn in tweetallen fietsen, het remmen en/of schakelen oefenen, een afdaling oefenen of juist heuveltraining en controle over je fiets verbeteren. Zoals altijd sluit de groep met elkaar een toertocht af. Het tempo wordt door de hele groep bepaald zodat iedereen mee kan komen. Nogmaals: het gaat erom dat je hier plezier in hebt!

Toertochten
Momenteel trainen we om het mountainbiken onder de knie te krijgen. Als je goed hebt gelezen betekent dat: weten wanneer je moet schakelen, je remmen op de juiste manier gebruiken, controle hebben en houden over je fiets en ga zo maar door. Eens in de zoveel weken komt Gert met het voorstel een toertocht te gaan doen. De eerste staat al op de planning. Lijkt het je leuk om met ons samen te komen trainen maar ook toertochten te fietsen? Neem contact met ons op!