logo_simpel_fb_transpl

Wat is Rivals? Lees het hieronder.


Rivals is op 31 augustus 2015 opgericht. Officieel heetten wij toen nog Rivals Bootcamp. De naam zegt het al: wij waren vooral gericht op bootcamp, en dat zijn we nog steeds. Maar… het is meer dan dat alleen geworden. Na ruim een jaar tijd zijn we gegroeid van twee uur les per week naar zo’n achttien uur per week. In het begin kon ik (Dennis) het natuurlijk zelf prima redden, maar dat veranderde al snel toen de groepen groter werden. Grote groepen zijn leuk maar zorgen ervoor dat de persoonlijke aandacht minder goed verdeeld kan worden, terwijl we die aandacht juist belangrijk vinden bij Rivals. Ondertussen is ons team al behoorlijk gegroeid en zijn we maar liefst met zijn achten én twee back-up trainers. Tevens geven we niet alleen maar bootcamp, maar ook hardlooptrainingen en yin yoga. Er staan nog veel meer leuke dingen op de planning!

Rivals is gebouwd op vijf pijlers. Allemaal even belangrijk, ze gelden stuk voor stuk en maken hetgeen Rivals is geworden.

Saamhorigheid

Rivals is meer dan gewoon een sportclub. Hoewel sporten wel de eerste prioriteit hoort te zijn, vinden we het ook belangrijk dat er een familiegevoel aanwezig is. Dit werkt voor vele Rivals als een steuntje in de rug. Sommigen komen samen naar de training, anderen alleen. Na een paar keer heb je al een aantal mensen leren kennen en ben je toch niet meer zo alleen. Iedereen helpt elkaar onbewust met dat beetje extra motivatie. “Oh zij doet die push-ups ook nog, en hij rent toch nog even die heuvel op, dat kan ik ook! Ik ga het in elk geval proberen!”

Veiligheid

Tijdens de trainingen is veiligheid zeer belangrijk. Een logische opbouw van elke les. De trainers zorgen ervoor dat jij op een juiste manier beweegt en dat er alternatieve oefeningen zijn wanneer je iets niet mee kan doen. Op een technische en veilige manier bewegen zorgt ervoor dat je minder snel blessures oploopt en dat je efficiënt je lichaam traint. We trainen natuurlijk in de buitenlucht en dus in de vrije ruimte, geen saaie apparaten die je hoeft te volgen. Daarom adviseren wij kleding en schoenen. Afgestemd op de weersomstandigheden en omgeving waarin we trainen. Tevens reflectie en lampjes voor trainingen in het donker. We leren je het terrein waar je traint goed in te schatten, “Pas op die kuil daar!” of “Let op want daar kan het glad zijn.”

Veiligheid betekent binnen Rivals niet alleen dat je zonder blessures of ongevallen naar huis gaat, maar ook dat je jezelf kan zijn. We zijn geen groep topsporters maar er komen gewone mensen zoals jij en ik.

Persoonlijke aandacht

Bij Rivals ben je geen nummertje. We hebben nauw contact met onze leden en proberen zoveel mogelijk naar onze community te luisteren. Rivals bestaat niet zonder jullie en dat koesteren we. Fysieke gesteldheid kan een punt van aandacht zijn net als het mentale aspect. Rust is net zo belangrijk als inspanning en wij zullen je dan af en toe ook adviseren om een week rust te nemen zodat je lichaam echt de tijd krijgt om te herstellen. Buiten de training om staan wij bijna 24/7 klaar om te helpen of mee te denken met problemen of andere persoonlijke zaken. Het advies is altijd op maat.

Plezier

Sporten moet leuk zijn, geen straf. We streven ernaar dat onze klanten uitkijken naar elke les. We proberen bij Rivals naast leuke gerichte en effectieve trainingen af en toe ook fun evenementen aan te bieden. Zoals eerder genoemd is de eerste prioriteit sporten maar er is altijd ruimte voor vertier.

Zelfontplooiing

Voor de één is sporten heel normaal, voor de ander is het spannend of zelfs eng. Sporten helpt bij meerdere doelen. Van meer zelfvertrouwen en het ontwikkelen van sociale cohesie tot een betere fysieke en mentale weerstand. Wat voor de één een uitlaatklep is, is voor de ander een moment van ontspanning. Wij proberen bij Rivals een omgeving te creëren waarin jij jezelf kan en durft te zijn in je eigen ontwikkeling. Je bent écht niet de enige die het spannend vindt, wij helpen je graag!

Andere activiteiten: Naast alleen het sporten doen we ook allerlei toffe activiteiten met elkaar. Obstacle runs, een avondje bowlen of een biertje doen tijdens de jubileum barbecue. We vinden het leuk om mensen bij elkaar te brengen, sociale contacten te verbinden en daar onderdeel van te zijn.

Door de jaren heen hebben we al veel leuke dingen met elkaar gedaan, maar we willen de Rivals ook iets leren. Zo vinden er af en toe voorlichtingen plaats. Dit kan gaan over voeding, mindset, anatomie, over blessures of klachten en andere zaken.