Raw Rivals Introduction Course / January 2019


Een nieuwe manier om als gevorderde sporter bij Rivals in te stromen. Lees onderstaande tekst goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Belangrijke informatie vooraf


Experience the Raw Rivals Experience

Ben jij een ervaren sporter die toe is aan een nieuwe, échte uitdaging? Op zaterdag 5 januari start Rivals met een versnelde introductiecursus voor gevorderde sporters. In drie weken tijd stomen wij je klaar voor ons hoogste niveau bootcamp (Raw Bootcamp) waar je buiten traint met kettlebells, battleropes, wall balls en waar uiteraard allerlei burpee variaties niet onbekend zijn.

Nee, dit is niet voor iedereen weggelegd. Je krijgt dan ook aan het eind van de eerste, vrijblijvende trainingsochtend, advies om door te gaan of niet. Het is namelijk niet mogelijk om zonder ons advies door te stromen naar Raw. Veiligheid en belastbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat willen we waarborgen zodat je niet met blessures naar huis gaat, of ermee komt te kampen.

Om je een idee te geven bij wat je moet kunnen, kun je dit circuit proberen en testen of je zelf denkt dat je er klaar voor bent. Je dient onderstaand circuit vier keer in achttien minuten te volbrengen.

  • 5 push-ups (op de grond en neus aan de grond);
  • 10 jump squats (zo hoog als je kunt);
  • 30 back extensions (superman variant);
  • 5 burpees (deadman burpee);
  • 20 dips (maximale bewegingsuitslag);
  • 220 meter rennen (met heuvel van 6 meter hoog);
  • 20 bicycle crunches;
  • 5 burpees (deadman burpee).

Ben je meer dan bekend met de basis en variaties van de squat, plank, push-up, burpee, dips, mountain climbers, jumping jacks, shoulder press, lunges (en nog veel meer variaties) én kun je met gemak een paar km. hardlopen? Dan is deze cursus wellicht voor jou interessant. Zoals eerder genoemd trainen we ook met materiaal. De laatste twee trainingen zullen vooral met materiaal zijn om je dé veilige manieren ervan aan te leren.

Neem altijd een flesje water mee en kleed je op de weersomstandigheden. Is het erg koud? Werk dan in laagjes. Thermo kleding tegen de huid aan en dan opbouwen naar meerdere lagen. Dan kun je altijd iets uitdoen en weer aandoen i.p.v. het continu te koud of te warm hebben.

Extra informatie


Experience the Raw Rivals Experience

De introductiecursus zal elke zaterdagochtend en woensdagavond plaatsvinden. Hieronder kun je de agenda vinden op welke dagen en tijdstippen de cursus plaatsvindt en hoe deze er ongeveer uit gaan zien.

Locaties
Allereerst is het belangrijk om te weten dat we elke twee of drie maanden de locaties op de schop gooien en bijna elke dag een andere locatie krijgt. De introductiecursus vindt de eerste keer plaats in het E.H.B.O. gebouw aan de Zoom, nummer 6A. Kom wel in je sportkleding, want na de theorie gaan we direct door met praktijk.

Trainingsmomenten
Zaterdag 5 januari 2019 start de versnelde introductiecursus. Het is belangrijk om hier bij te zijn, vooraf krijg je namelijk een uur theorie met informatie over de club, onze werkwijze, waar we trainen en wat je nog meer moet weten voordat we aan de praktijk beginnen. De praktijk is direct erna. De eerste keer duurt dus bij elkaar twee uur. Alle trainingen erna zijn een uur.

Agenda
Zaterdag 5 januari 2019: 10:3012:30 uur (eerste keer afwijkende tijden i.v.m. voorbereiding)
Woensdag 9 januari 2019: 20:00 – 21:00 uur
Zaterdag 12 januari 2019: 10:00 – 11:00 uur
Woensdag 16 januari 2019: 20:00 – 21:00 uur
Zaterdag 19 januari 2019: 10:00 – 11:00 uur
Woensdag 23 januari 2019: 20:00 – 21:00 uur

Kosten
Je eerste introles is geheel gratis. De introductiecursus kost €45,-. Informatie over betaling krijg je ook bij deze sessie te horen.

Aanmelden
Interesse? Stuur een mail betreffende je sportverleden en motivatie naar dennis@rivals.nl

Zorg dat je op ‘Gaat’ staat bij het evenement op Facebook! Zo kunnen wij ons voorbereiden op het aantal deelnemers. Nog niet aangemeld? Doe dat dan hier!