"Van Bourgondiër naar Bootcamper."

Een succesverhaal door Debby Lodder.


Hoi Rivals,

Ik zal me eerst even kort aan jullie voorstellen. Ik ben Debby en ben 35 jaar jong (haha), ik woon in Assen samen met Marcel en onze twee prachtige dochters van zes en acht jaar oud. Voor, tijdens en na de zwangerschappen heb ik niets aan sport gedaan en een heerlijk Bourgondisch leven geleid… Na wat gezondheidsproblemen dacht ik: “Deb dit kan zo niet langer.” Er móest iets gebeuren!

Op Facebook zagen een vriendin en ik iets voorbij komen over bootcamp en na lang twijfelen hebben we ons toch maar opgegeven voor de introductieles van 10 augustus. Een paar weken daarna bleek mijn vriendin zwanger te zijn van haar eerste kind en moest helaas afhaken. Ohhhh echt, wat vond ik het eng om alleen te gaan! Met knikkende knieën en lood in de ‘oude’ hardloopschoenen stond ik daar. Ontzettend trots ben ik op mezelf dat ik toen toch gegaan ben…

Wat is het een enorm avontuur geweest de afgelopen maanden… Ik ben mezelf vaak tegengekomen en wat heb ik gevloekt in mezelf. Het roer moest volledig om! In mijn leven al vele pogingen gedaan om gewicht te verliezen, tot ik dacht: f*** al die diëten, dieetboeken, dieetgoeroes en quotes zoals: “je moet van je hongergevoel gaan houden” Ik kan dit zelf en ik geloof in mezelf!!

Het was en is soms nog steeds erg moeilijk… Wat eet ik wel en wat eet ik niet? Pff, om soms echt gek van te worden… Keuzes maken. Allereerst gestopt met na het avondeten nog iets te eten (op soms een rijstwafel na), dit is al een uitdaging! Geen koek, geen snoep en geen chips, behalve op cheatday (een dag waarop ik eet waar ik zin in heb, eens per week). Meer magere yoghurt en magere kwark. Als ontbijt spelthavermout. Als lunch banana pancakes en dan niet te vergeten tussendoor cherry tomaatjes (kan ze niet meer zien!). Het ergste van alles zijn de verjaardagen. Zoals het nou eenmaal gaat in de Molukse cultuur gaat dit gepaard met de meest heerlijke hapjes. Bij grote families heb je er gemiddeld 1 à 2 verjaardagen per week!!! Ik heb heel lang op verjaardagen niets gegeten op het avondeten na, maar nu maak ik soms een keuze: of taart of een loempia, lemper of pastei. Het is altijd of dit of dat. Tot slot drink ik alleen maar water, thee en maximaal 2 koppen zwarte koffie per dag. Ook vond ik het heerlijk om de dag af te sluiten met een rood wijntje maar dat doe ik alleen nog in het weekend (die wel op vrijdagavond start haha). Ik probeer buiten het bootcampen alles op de fiets of lopend te doen (minstens 10.000 stappen per dag).

Lieve Rivals, ik ben inmiddels 18 kilo lichter en super trots op mezelf, maar nog trotser dat ik kan zeggen; “Ik ben een Rival!” Want wat een ontzettende lieve, bijzondere en inspirerende mensen heb ik mogen leren kennen. Bedankt  ‘Bende van Ellende’, jullie hebben me er doorheen gesleept!

Dennis, Rowan en Alette (Serge, ik hoop snel een les bij jou te kunnen volgen) jullie hebben mij geleerd dat sporten leuk is en mijn leven daarin volledig veranderd, daar ben ik jullie zo ontzettend dankbaar voor!

Liefs,
Debby.

Voor: eerste van rechts (vooraan).
Heden: vooraan met 'Boef' petje.