Yin Yoga


Een ontspannende sessie met de nadruk op het stimuleren van het bindweefsel, meer info hieronder.

Ontspanning

Naast alle hectiek en fysieke inspanningen vinden we het bij Rivals ook belangrijk dat je even een moment voor jezelf neemt. Ontspanning is namelijk net zo belangrijk als inspanning. Bij de lessen van Janneke kun je je even terugtrekken van alle drukte.

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren waardoor er meer bewegingsruimte in je lichaam ontstaat. Het versterkt je gewrichten, vermindert spanning en verlicht klachten in je onderrug, benen en heupen. Perfect voor iemand wie een zittend beroep heeft en/of het moeilijk vindt een juiste houding aan te nemen. Omdat het bindweefsel dieper in ons ligt, blijf je drie tot vijf minuten in een bepaalde houding zitten of liggen om deze te bereiken. Je zult merken dat je houding na ongeveer een minuut anders gaat aanvoelen. Dat is het moment dat je je bindweefsel stretcht.

Yin Yoga is de tegenhanger van Bootcamp, Running en andere fysieke, inspannende sporten (ook wel Yang genoemd). Probeer eens een proefles en ervaar deze manier van yoga. De les is heel down to earth en met alle respect, niet zweverig.